Животът като банкова сметка

Животът като банкова сметка

Животът като банкова сметка Така всеки ще знае, че има 30 дни – нито повече, нито по-малко. И ще живее някак с тези 30 дни до следващия месец и превод.
Колко ли страшно тогава ще звучат такива (иначе безобидни) автоматични съобщения, излизащи при теглене от банкомата, като:

„Недостатъчна наличност“!?

Тогава това съобщение ще означава…недостатъчна наличност на Живот по сметката. Или с други думи – смърт! В такъв случай метафората „виждане на сметка“ ще придобие ужасяващо буквален смисъл! Защото ще видите, че са ви видели сметката. Ама как така!? Веднага, с треперещи пръсти и пулсиращо до пръсване сърце, ще изискате справка за състоянието по картовата ви сметка. Секундите, преди да излезе справката на монитора, ще ви се сторят дълги колкото цяла вечност.
Най-накрая ще излезе информацията с движението по сметката и… ще видите, че дните Живот са предварително изтеглени и похарчени. А, как така?! Ами, така – под формата на планове за бъдещето. Информацията ще бъде безмилостно статистически точна – ще видите как сте си изтеглили бъдещето в настоящето и сте го изживели предварително, но само мислено, в планове и намерения, а не в пълнокръвен живот. В отчаянието си ще се обадите до картовия център. И оттам ще ви видят напълно сметката! Даже може да ви отговорят, че тя вече е закрита. Направо ще побеснеете и ще се решите на нещо наистина отчаяно, но и смело – да оберете банкомата и да си откраднете още няколко дни Живот – живот, откраднат от смъртта.
Тогава всеки откраднат ден ще ви бъде по-скъп от всички останали. Именно защото не са ви го дали, а сте го взели, не е бил транзакция, а акция, не е бил по сметка, а извън всякаква сметка, непресметнат, неосчетоводен, освободен от данъци и такси, чиста печалба живот…
… И така, посланието „Недостатъчна наличност“ ще бъде достатъчен повод не да умрете, а да живеете, не да изгубите, а да спечелите живота си обратно!

Коментари

comments

Авторски публикации 37

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре