МАЛКИТЕ РАДОСТИ ИЛИ МОМЕНТИТЕ, КОИТО СТОПЛЯТ СЪРЦАТА НИ

МАЛКИТЕ РАДОСТИ

Много неща се случиха през миналата година. Из целия свят. Не толкова позитивни. Не толкова приятни за спомняне.

Затова искам да открадна минутка от времето ви и да ви припомня някои от малките радости в живота, които имат силата да ни усмихнат и наситят деня ни с позитивизъм.

Погледнати отстрани, те не са кой знае какво – просто дреболии, малки парченца щастие, важни само щастливеца, който ги събира.

 

ДА СЕ СЪБУДИШ ПРЕДИ АЛАРМАТА

Знаеш, че имаш още няколко минутки да се насладиш на топлината на завивките, затова охотно се завърташ и продължаваш важното си начинание.

ДА ПУСНАТ ПО РАДИОТО ТОЧНО ПЕСЕНТА, КОЯТО СИ ТАНАНИКАШ

Чувстваш се едва ли не богоизбран.

ТОЧНО НАВРЕМЕ

Отиваш на спирката, поглеждаш наляво и той ИДВА! Не го чакаш. Точно навреме си. Не студуваш и не висиш. Това, ако не е радост, просто не знам!

ПОВЕЧЕ

Моят най-пресен личен пример: поръчваш си кафе и ти го носят не просто с пяна, а с 5 пръста пяна. В тази категория далеч не влиза само кафето: повече кашкавал на пицата, повече ядки в шоколада…повече време с любимите хора. Мечо Пух го е казал: „Колкото повече – толкова повече“.

ДЪЖДОВНА ДРЯМКА

Сладка дрямка, докато слушаш как навън вали.

ДА ПРЕОТКРИЕШ

Да откриеш забравени 2 лв. в джоба си, на дъното на чантата… в пералнята. Версия две: да намериш дъвки (не препоръчвам от пералнята).

ХВАЛЕБСТВИЯ

Тайничко да дочуеш как съседите дават твоето дете за пример на тяхното. Гордостта и задоволството в този момент определено са ниво: Мaster родител.

МАМА СРЕЩУ БАБА

Празници са. Прибираш се в бялата, спретната къщурка с две липи отпред и нали са празници, налице е и празничната трапеза. Мама и баба са решили, че ще мерят кулинарни сили, и, естествено ти си обичното и безпристрастно жури. Как да им откажеш – ще хапнеш от всичко.

БЕЗ ГЛАДЕНЕ

Да си намериш перфектната дреха, която е „супер яка“ и която същевременно не е нужно да я гладиш.

WI-FI БЕЗ ПАРОЛА

Когато си пропуснал да си платиш интернета, но пък съседът е пропуснал да си сложи парола за Wi-Fi, мааалко по-сложна от „000000“.

ПОСЛЕДНОТО

Да откриеш последната бройка от „нещото“, което търсиш в супермаркета.

РАЗМЕРЪТ ИМА ЗНАЧЕНИЕ

Особено когато става дума за по-малък размер дрехи. Пример: Отиваш в мола, взимаш блуза в твоя размер, пробваш я, но тя се оказва голяма. По теорема взимаш по-малък размер и се чувстваш като седмия модел на Victoria`s secret.

„БЕЗПЛАТНИ ПАРИ“

Да намериш 5лв. в чипса; да си пуснеш кафе от автомата и то да ти излезе почти без пари, защото някой преди теб е забравил рестото си.

СТУДЕНА БИРИЧКА СЛЕД РАБОТА

Българският синоним на „нирвана“.

СЛУЧАЙНОСТ

Да си мислиш за някого и в същия момент той/тя да ти се обади.

Мили хора, нека не чакаме джакпота от държавната лотария и да мечтаем за принца/принцесата. Нека се радваме на малките неща, които се случват тук и сега, защото без тях не бихме могли никога да разбем що е е щастие.

Коментари

comments

За ежедневните дози креативност.
Авторски публикации 82

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре