Модният блогър Пресвала Цачева разказва за блога си Games of Fashion | Интервю

 

_mg_0777

Всички знаем значението на “Игра на тронове”, но какво общо има това с “Игри на модата”?

Днес ще ви запозная с Преслава Цачева – моден блогър и създател на Games of Fashion.

Преси е 22-годишно момиче от Ловеч с широко отворени към света очи и огромна страст към модата и динамиката на деня.

В тази статия ще ви разкажа за нея и нейния блогърски път.

_mg_1025

#SoSocial

Маркетинг, реклама, мода, блогване, социални мрежи – все неща, които изискват креативност и творчески подход и все неща, които намират място в сърцето и креативната душа на Преси.

“Не съм добра с таблиците, точните науки и сложните процеси. За да съм щастлива, трябва да влагам всички свои сетива в това, което правя. Да усещам как процесът преминава през цялото ми тяло – от идеята, която се заражда в главата ми, през пръстите по клавиатурата.”

Пуснах се по течението

Преси споделя, че стига дотук, като се оставя на течението, но и се радва на щипка късмет от страна на съдбата.

“За себе си установих, че правенето на дългосрочни планове и чертаенето на графици не само не работят, но и ме карат да се чувствам зле и в напрежение.”

Животът й доста се променя през последната година, но самата тя вече възприема промяната като нещо хубаво и освобождаващо. За нея ядовете са много по-малко, ако не знае какво я очаква, а всичко хубаво по пътя е като подарък от съдбата. Колко хубаво би било, ако всички сме такива оптимисти и предпочитаме менюто да е изненада.

dsc_1400

Игри на модата

Преслава Цачева (която в тази статия се подвизава под името Преси) създава блога си Games of Fashion преди 4 години – в нощта, в която е изгледала първата си серия на Game of Thrones. До този момент идеята и концепцията на блога вече са се оформили в създанието й, но й липсва най-важното – името на самия блог. Точно поради тази причина Преси отлага и отлага неговото официално публикуване.

“Имах няколко идеи в главата си – Press it UP (тогава много хора ме наричаха “Прес” – съкратено от името ми Преслава), Fashion Victim, World of Presi, Preslava’s Fashion Diary (тези си спомням, но имаше и доста други). След първия епизод на сериала обаче… името просто си дойде! Само че дойде не толкова като вдъхновено от сериала, а по-скоро като стар приятел, чието име винаги съм знаела, но все не съм успявала да си спомня. С годините толкова силно припознах това име, че вече го приемам за равно на своето собствено.”

_mg_1991

Преси разказва за блога си, че го усеща като дете, за което се е грижила с най-искрените си любов и нежност дълго време и което иска да расте и да се развива по възможно най-добрия начин. А кой не иска само най-доброто за блога си?

“Благодарение на Games of Fashion ми се случиха толкова интересни и вълнуващи неща! Животът е разнообразен и цветен и никога не знаеш какво се крие зад завоя.”

dsc_2563

Преси споделя, че след появата на блога й за нея няма и една скучна седмица. Винаги има нещо – събития, снимки, нови проекти, нови запознанства, идеи и какво ли още не. Разбира се, изискват се много труд и огромна отдаденост, които обаче тя за нищо на света не би си спестила.

Широко отворени очи

Всичко около Преси е вдъхновение за нея. Сезоните, времето, някоя красива улица, цвете, жест, гледка, нова дестинация, книга, филм, витрина на магазин, майка й, случаен минувач, ново усещане, уютно кафене, ухание, графит, приятелки й блогърки.

“Аз съм от хората, които винаги са с широко отворени очи за всичко красиво. И му отделям нужното време и внимание. Усещам как стилът ми се променя с времето. Преди се борех с това, но сега го намирам не просто за нормално, но и за полезно!”

_mg_2001

“Най-хубавите неща се случат, когато отпуснем юздите. Човек никога не трябва да се мъчи да контролира всичко.”

Това бе главното послание, което модната блогърка Преси отправи към читателите на creativU и по-специално – към младите и зелени блогъри, поели по нейната (приключенска) пътека.

Коментари

comments

За ежедневните дози креативност.
Авторски публикации 82

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре