СИЛВИЯ ШОСЕВА

Силвия Шосева и как да се отличим със стила си.

Силвия Шосева е родена през 1983 г. в град София. През 2002 г. завършва Художествената гимназия в София, а през 2007 г. – СУ” Св. Климент Охридски”, специалност „Изобразително изкуство”. През 2009 г. завършва магистратура, специалност „Графичен дизайн”, в Нов Български Университет.

Творческият път на Силвия Шосева започва от ранна детска възраст с непрестанно желание за рисуване. Самата тя казва, че помни първите си рисунки, датиращи от времето, когато е била на тригодишна възраст.

През целия си живот до този момент тя е преминавала през различни етапи и вдъхновения, които са й откривали пътища към нови търсения. В ранната си живопис тя е експресивна и вдъхновена от художника Генко Генков. На по-късен етап започва да затвърждава един характерен и неповторим стил, който с времето започва да я отличава като творец.

СИЛВИЯ ШОСЕВА

В периода 2007 – 2015 г. тя се вдъхновява от актьори и певци, които харесва, и започва да рисува лицата им, превръщайки ги в герои на картините си. Това е един вид игра с публиката на „Познай кое е лицето”.

От 2007 г. до 2010 г. Силвия е повлияна от Брут арта. В картините си от този период използва символи, свързани с насилие и сексуалност. Става дума предимно за портрети на актьорите Никол Кидман, Кирстен Дънст, Хейли Осмънт, певицата Бьорк и др.

В периода 2011 – 2014 г. започва да използва цветя и други растения. В съчетание с портретите, които все още са обект на нейните търсения, този похват въздейства по нов и различен начин. Лицата са ясни, бели и открояващи се. Цветовете са контрастни. Картините са едновременно портрети, но и символи. Природата също е обект на трансформация. В творбите на Силвия има мистичност и една неповторима откровеност, която, в съчетание с множеството символи, силно въздейства на зрителя.
Силвия Шосева

Коментари

comments

Авторски публикации 98

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре