Horror книги преди Хелоуин.

Страшни четива. Horror книги преди Хелоуин.

Horror книги преди Хелоуин.

Вече сме в краят на месец oктомври – в разгара на есента, когато преобладават студените и дъждовни дни и вечери.

Един от моите най-любими есенни дни е 31 октомври. Макар и Хелоуин/Вси Светий да не е български празник, много хора го празнуват и излизат костюмирани като любимите си герои от филми и приказки, за да прекарат една забавна вечер с приятна компания.

На тези, които предпочитат да прекарат същата тази вечер с книга в ръка (както и самата аз смятам да направя), ще си позволя да дам няколко страховити книжни предложения за една тематична Хелоуинска вечер.

Horror книги преди Хелоуин.Стивън Кинг

Ще е просто срамота, ако не започна списъка с царя на жанра. Която и негова книга да решите да подхванете, в нея неминуемо ще откриете елементи на мистерия и ужас.

Лично аз бих ви предложила следните заглавия: „Кери“, „Възкресяване“, „То“, „Зеленият път“ и много други. Безспорен факт е, че книгите на Свивън Кинг са доста подходящо допълнение към една страшна вечер.


Horror книги преди Хелоуин.Нийл Геймън

Един от най-любимите ми автори. Просто обожавам неговите книги и разкази. Някои от тях те провокират да се замислиш, други са си направо страшни и могат да те накарат да се оглеждаш през рамо дали си сам в стаята.

Няма да сбъркате, ако подхванете някоя от следните негови книжки: „Внимание, психоспусък!“, „Океанът в края на пътя“, „Дим и огледала“, „Страхознания“ (в която има и негови разкази) и други. А специално на тема Хелуин е сборникът му с разкази „М като магия“.


Horror книги преди Хелоуин.Х. Ф. Лъвкрафт

Доста хора нареждат творчеството на Лъвкрафт редом до това на Стивън Кинг. Ако решите да захванете „Некромикон“ или „Планините на безумието“, няма да сгрешите.


Horror книги преди Хелоуин.Кендар Блейк

Поредицата „Анна в рокля от кръв“ си е типичната страшна история, написана и представена на читателите по точния начин. Въпреки многото страшни моменти, аз лично мога да кажа, че книгата има доста интересен сюжет.


Horror книги преди Хелоуин.Рансъм Ригс

Със стила на Рансъм Ригс се запознах чрез поредицата „Домът на мис Перигрин за чудати деца“. Препоръчвам я на всеки, който има нужда от книжно вдъхновение. Мога да кажа, че няма човек, който да я е прочел и да ми е казал, че не я харесва. Макар и страшна, има доста увлекателна история и определено няма да съжалявате, ако решите да я започнете.


Знам, че има доста автори, които сигурно не съм споменала, но ако започна да изреждам всички, времето и до следващия Хелуин няма да ви е достатъчно, за да ги прочетете.

Ето защо ви оставям с пожелания за хубаво изкарване на съботния 31-ви октомври и приятни преживявания между страниците на изброените страшни четива!

 

 

Коментари

comments

Авторски публикации 6

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре