10 български артисти, които да последвате в Инстаграм

10 български артисти, които да последвате в Инстаграм

Позволете да открадна минута от времето ви и да добавя към фийда ви 10 креативни души, които да завъртят главата ви с цветове и форми. Бих искала тази класация да не е само от 10 творци, но би станала прекалено дълга, затова очаквайте в най-скоро време и втора част. Кой знае, може би ще има и трета.

Всеки от нас знае колко голяма част от ежедневието му е заето от социалните медии. Това важи и за хората, занимаващи се с изкуства и всякакъв вид креативна дейстност. Дори бих казала, че за тях (за мен включително) споделянето на работата им е от изключителна важност. Нека го представя така – профилите им в Инстаграм са внимателно курирани минигалерии, които заслужават множество погледи.

В името на това тук, в creativU да се вдига шум около български артист (от всевъзможни области) ще ви представя 10 наши артисти, които си заслужава да последвате:

Георги Георгиев / georgi.art

Глория Шуглева / GloryArt

Илюстратор и графичен дизайнер върл фен експериментите с различни техники и материали за рисуване. Още за GloryArt може да прочетете в статията ЕКСПЕРИМЕНТИ ОТ ИЛЮСТРАТОР. ГЛОРИЯ ШУГЛЕВА ЗА ГРАФИТИТЕ И ИЛЮСТРАЦИЯТА.

https://www.instagram.com/p/BTl2WUPg054/?taken-by=gloria.shugleva

Arsek / Еrase

Калоян Тошев / MZK

Със сигурност сте виждали неговите илюстрации дори без да го осъзнавате. В крайна сметка, Калоян Тошев а.к.а Мозъчко Мечтателника е един от най-талантливите илюстратори в България. Калоян се занимава с илюстрации, изкуство, графичен дизайн и явно – с това да инспирира младите български илюстратори. Още за него ще откриете в статията MZK, МОЗЪЧКО МЕЧТАТЕЛНИКА, КАЛОЯН ТОШЕВ. МНОГО ИМЕНА, ЕДИН ИЛЮСТРАТОР.

Дияна Нанева / Funtional Neighbour

В интернет може да сте я срещали като FunctionalNeighbour, но за creativU тя разкри не само истинското си име и бъдещите си творчески планове, но и някои от тънкостите в процеса на илюстриране. Също така даде няколко много полезни съвета към останали артисти, които са brave enough да преследват мечтите си. Още за Дияна ще откриете в статията ДИЯНА НАНЕВА A.K.A FUNCTIONALNEIGHBOUR ЗА КОМИКС АРТИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ.

View this post on Instagram

This close.

A post shared by Diana Naneva (@functionalneighbour) on

Цвета Петрова / Clementine

Илюстраторка. От Варна. На 20 години. Тя черпи вдъхновение от всичко… хора, музика, изкуство, цветове и „красиви и добре направени неща”. Още за Clementine ще откриете в статията CLEMENTINE И ЦВЕТОВЕТЕ. ИЛЮСТРАЦИИ И HANDMADE.

View this post on Instagram

Witches are my jam 🔮Done in watercolour ⭐️

A post shared by Clementine Petrova (@petrova.illustrations) on

Tochka

View this post on Instagram

#to4ka #to4kaspot #illustration #print

A post shared by Точка (@to4kaspot) on

Здравка Будинова / Zdravolinna

Освен с илюстрация Zdravolinna се занимава и с графичен дизайн и в момента следва магистратура по специалността в много мотивиращ и модерен университет за дизайн – IED Instituto Europeo di diseno Madrid. Още за Zdravolinna ще откриете в статията БЪЛГАРСКА ИЛЮСТРАТОРКА В МАДРИД. КАК С ТАЛАНТ И УПОРИТОСТ СЕ СТИГА НАВСЯКЪДЕ.

Ghost puff

Anelia Pashova

Това беше краят на част първа.

Всеки от вас може да допринесе за откриването на артисти, които да бъдат включени във втората част на тази статия, като напише своите предложения в коментарите.

Пожелавам ви цветно и креативно лято!

Коментари

comments

За ежедневните дози креативност.
Авторски публикации 82

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре