10 български артисти, които да последвате в Инстаграм

Позволете да открадна минута от времето ви и да добавя към фийда ви 10 креативни души, които да завъртят главата ви с цветове и форми. Бих искала тази класация да не е само от 10 творци, но би станала прекалено дълга, затова очаквайте в най-скоро време и втора част. Кой знае, може би ще има и трета.

Всеки от нас знае колко голяма част от ежедневието му е заето от социалните медии. Това важи и за хората, занимаващи се с изкуства и всякакъв вид креативна дейстност. Дори бих казала, че за тях (за мен включително) споделянето на работата им е от изключителна важност. Нека го представя така – профилите им в Инстаграм са внимателно курирани минигалерии, които заслужават множество погледи.

В името на това тук, в creativU да се вдига шум около български артист (от всевъзможни области) ще ви представя 10 наши артисти, които си заслужава да последвате:

Георги Георгиев / georgi.art

Summer mood girl ☀️💣#drawing #art #georgiev #goshun #girl #beach #summermood

A post shared by Georgi Georgiev (@georgi.art) on

Глория Шуглева / GloryArt

Илюстратор и графичен дизайнер върл фен експериментите с различни техники и материали за рисуване. Още за GloryArt може да прочетете в статията ЕКСПЕРИМЕНТИ ОТ ИЛЮСТРАТОР. ГЛОРИЯ ШУГЛЕВА ЗА ГРАФИТИТЕ И ИЛЮСТРАЦИЯТА.

Arsek / Еrase

In progress under the sun ☀️ #Cyprus #arsek #erase #limassol #mural

A post shared by Arsek & Erase (@arsek_erase) on

Калоян Тошев / MZK

Със сигурност сте виждали неговите илюстрации дори без да го осъзнавате. В крайна сметка, Калоян Тошев а.к.а Мозъчко Мечтателника е един от най-талантливите илюстратори в България. Калоян се занимава с илюстрации, изкуство, графичен дизайн и явно – с това да инспирира младите български илюстратори. Още за него ще откриете в статията MZK, МОЗЪЧКО МЕЧТАТЕЛНИКА, КАЛОЯН ТОШЕВ. МНОГО ИМЕНА, ЕДИН ИЛЮСТРАТОР.

Дияна Нанева / Funtional Neighbour

В интернет може да сте я срещали като FunctionalNeighbour, но за creativU тя разкри не само истинското си име и бъдещите си творчески планове, но и някои от тънкостите в процеса на илюстриране. Също така даде няколко много полезни съвета към останали артисти, които са brave enough да преследват мечтите си. Още за Дияна ще откриете в статията ДИЯНА НАНЕВА A.K.A FUNCTIONALNEIGHBOUR ЗА КОМИКС АРТИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ.

This close.

A post shared by Diana Naneva (@functionalneighbour) on

Цвета Петрова / Clementine

Илюстраторка. От Варна. На 20 години. Тя черпи вдъхновение от всичко… хора, музика, изкуство, цветове и „красиви и добре направени неща”. Още за Clementine ще откриете в статията CLEMENTINE И ЦВЕТОВЕТЕ. ИЛЮСТРАЦИИ И HANDMADE.

Witches are my jam 🔮Done in watercolour ⭐️

A post shared by Clementine Petrova (@petrova.illustrations) on

Tochka

#to4ka #to4kaspot #illustration #print

A post shared by Точка (@to4kaspot) on

Здравка Будинова / Zdravolinna

Освен с илюстрация Zdravolinna се занимава и с графичен дизайн и в момента следва магистратура по специалността в много мотивиращ и модерен университет за дизайн – IED Instituto Europeo di diseno Madrid. Още за Zdravolinna ще откриете в статията БЪЛГАРСКА ИЛЮСТРАТОРКА В МАДРИД. КАК С ТАЛАНТ И УПОРИТОСТ СЕ СТИГА НАВСЯКЪДЕ.

Ghost puff

Anelia Pashova

#customorder #dogdrawing #ink #inkdrawing #aneliapashovaillustrator #aneliapashova #cockerspaniel

A post shared by Anelia Pashova (@anelia.illustrator) on

Това беше краят на част първа.

Всеки от вас може да допринесе за откриването на артисти, които да бъдат включени във втората част на тази статия, като напише своите предложения в коментарите.

Пожелавам ви цветно и креативно лято!

Коментари

comments