идеи

5 сайта, от които да черпите идеи, когато „зациклите“.

Като графичен дизайнер, на ден пред погледа ми минават стотици изображения и доста статии за trends, стратегии и цветно възприятние, както и всякакви криейтив материали.
Сайтовете, които ще ви представя, са част от доста обемния ми bookmark списък, през който ежедневно преминавам, независимо дали със сутрешното или със следобедното кафе.
За някои от вас част от представените сайтове може и да са вече познати, но се надявам тази статия да помогне на хората, които имат нужда от малко вдъхновение и свежи идеи.

FastCompany

идеи

1. http://www.fastcompany.com/
Това е удивително място, където времето, прекарано в четене на „wow статии“, минава със скоростта на светлината. Ежедневно има публикации на най-различни теми, някои от които са: design, hacks, create etc. + много, ама много съвети как да подобрим работата и живота си. Да не забравя също така да спомена, че fastcompany пускат и материали, които са на ръба между смешното и бруталното, така че освен за inspiration, сайтът е чудесен и просто за губене на време в най-чиста форма.

lifehack.bg

идеи

2. http://www.lifehack.bg/
О, да! Ето, че и българчетата са в класацията. LifeHack е изключително полезен, ако се занимаваш със startup или си си наумил да създадеш собствен сайт от нулата. Статиите са изцяло на български, така че дори нивото ти на TOIFEL да клони към отрицателно число, пак си ок. Business, Web, Social, Lifestyle са само част от темите, които се засягат.

A+

идеи

3. http://aplus.com/
За позитивен журнализъм. Ежедневието ни е наложило, че всеки път, щом включим новините, сме облъчвани единствено с лоши вести. „А+“ e малко бягство – цялата идея на сайта се корени в добрата вест. Ако имате нужда от позитивно зареждане в отчаяните понеделници, това е сайтът ;)

BoredPanda

идеи

4. http://www.boredpanda.com/
Него си го знаем, но пък няма как да не го включа. Отегчената Панда има една единствена цел – да забавлява. Сайтът е забавен, спор няма, но аз искам да наблегна и на креативните му страни. В него може да намерите материали за едни от най-добрите фотографи и артисти от цял свят. Често публикуват DIY и статии с хитрини и нови начини за създаване на изкуство.

coCREATE

идеи

5. http://www.fastcocreate.com/
Последен, но не и по важност (няма как – ако изброя всичките ми сайтове за creative source, ръката ще ви заболи от скролване). И така, за Co.Create. И този сайт, подобно на fastcompany.com, има обширна тематика, покрива почти всички сфери на изкуството и представя „арт новини“ от цял свят.

идеи

Това беше списъкът с петте полезни сайта, от които можете да черпите идеи и вдъхновение или които просто може да използвате за източници на интересни четива.
Надявам се статията да ви е била полезна, а ако имате идеи и предложения за следващи статии – моля, напишете ги като коментар тук или ги изпратете на мейл creativu@abv.bg

 

 

Глория Шуглева
Екипът на creativU

Коментари

comments

За ежедневните дози креативност.
Авторски публикации 82

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре