Gaming Knights

Gaming Knights – Арена за видео игри

Gaming Knights

София с нова арена за видео игри и високи технологии

Серията събития Gaming Knights се завръщат в столичния клуб Yalta club

София може да се похвали с нова арена за видео игри и високи технологии – серията събития Gaming Knights. Организатор е екипът на най-успешната младежка гейминг крос-медия NEXT TV. Гейминг маратоните се завръщат с нова локация и ден на провеждане – неделя, с начален час – 11:00. Домакин на събитията е популярният столичен клуб Yalta Club, който предлага огромно пространство за срещи в света на гейминга и виртуалните приключения. Освен свободен достъп до видео игри и виртуална реалност, програмата включва още уъркшопи, пиксел-арт, прожекции на анимета, косплей, презентации на продукти от технологичния сектор и други.

Организаторите на Gaming Knights вече обявиха дългоочакваната програма на четвъртото издание за втория сезон. Ще започне с ударна доза Minecraft, предложена от българската общност на играта The Pact. Паралелно с това посетителите ще могат да се докоснат до хитови настолни игри като Пандемия, Ticket to Ride: Europe и Dixit, а малко след това напрежението ще се повиши с турнир по Magic:The Gathering, който ще бъде официално световно събитие.

Gaming Knights
фотограф: Стефан Петранов

Pro Evolution Soccer 2016

Около обяд феновете на футбола ще могат да вземат участие в официален турнир по Pro Evolution Soccer 2016. Турнирът ще се проведе във формат Шампионска лига – 32 отбора ще бъдат разделени в 8 групи. Отличителното този път е, че всеки участник ще получи отбор на случаен принцип и ще трябва да изиграе състезанието с него, което ще отвори напреварата за интересни битки по виртуалните терени.

Gaming Knights
фотограф: Стефан Петранов

Японска култура, косплей, аниме

В специална зона събитието ще обърне внимание на виртуалната реалност с демонстрации на очилата Oculus Rift, както и на японската култура. Това ще се случи с прожектирането на анимета, като зрителите ще могат да се включат в дискусионен панел след края им. Ще видим и от блясъка на набиращия все по-голяма популярност косплей, в който фенове участват със собственоръчно изработени костюми, имитиращи популярни герои от света на видео игрите и аниметата. За по-креативните ще има и още едно предизвикателство – арт конкурс с оцветяване на мандали.

Gaming Knights
фотограф: Стефан Петранов

Гейминг треска

В зоната на електронния спорт ще се проведат множество турнири в дисциплините Counter-Strike:GO, Hearthstone и League of Legends. Любителите на високите скорости също ще останат доволни, защото ще могат да премерят сили в състезания за време в една от най-реалните рейсинг игри – Forza 6. Ако сте фенове на Супер Марио, добра възможност за вас ще бъде новата зона за ретро гейминг, в която ще откриете класически конзоли и заглавия, които покориха сърцата на геймърите преди повече от 10 години.

Ако искате да се срещнете с други геймъри и да се забавлявате с приятели, посетете официалната facebook страница на събитието.

Gaming Knights
фотограф: Стефан Петранов

Коментари

comments

За ежедневните дози креативност.
Авторски публикации 82

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре