Българската startup компания iGreet

Българската startup компания iGreet насърчава творчеството и креативната мисъл чрез интерактивни картички

Хубаво е, когато открием хора с будна и креативна мисъл. Хора, гонещи цели, които да въздействат положително, и, едновременно с това да насърчават родното творчество.

Какво ви говори думата виртуална реалност и доколко нещо може да е виртуално, ако го държим в ръцете си?

Новаторският проект iGreet успява да съчетае в себе си приложното и дигиталното изкуство и създава първите по рода си в България картички с добавена реалност. Проектът насърчава родното изкуство, тъй като предвижда прилагането на творби на български автори като корица на картичките.

Нека ви разкажем малко повече за идеята и създателите на iGreet.

Българската startup компания iGreet

Креативният ум, стоящ зад проекта

Основателят на iGreet Вичо Димитров, е млад предприемач, пристрастен към изкуството. Проектът iGreet е основан през лятото на 2015 г., като идеята започва да се материализира след посещението на Вичо в САЩ, есента на 2014. В момента той работи по проекта с помощта на редица професионалисти и приятели. Засега екипът на iGreet се състои от трима души, които работят целодневно и трима на непълно работно време. Интересното за екипа (освен това, че е малък) е, че никой то неговите членове до момента не се е занимавал с тази индустрия. Въпреки това iGreet  успяват да разработят изключително сложна технология и да изградят портфолио от уникални поздравителни картички и анимации. Инициативата бързо се разраства и намира своите съмишленици.

Българската startup компания iGreet

Щипка технология и лъжичка изкуство

Технологията добавена реалност позволява към реални (физически) обекти да бъдат добавяни дигитални изображения и аудио-визуална информация. По този начин картичките на практика „оживяват“, ако бъдат гледани през екрана на телефон или таблет.

Екипът на iGreet твърди, че са първата компания, специализирана в поздравителните картички с добавена реалност, насочена най-вече към крайния потребител и използваща традиционни средства за представяне на една нова технология.

Българската startup компания iGreet

 Ще очакваме

Пускането на обновена версия на приложението, която ще позволява направата на персонализирани картички, даващи възможност на клиентите да интегрират видео съобщение в реални, Мрежа от български творци

Концепцията за разработване на дизайните на картичките е свързана и с изграждането на мрежа от млади художници и илюстратори, с които да се работи за дълготрайно сътрудничество. Екипът организира конкурси за дизайн на картички (до момента са преведени три такива конкурса – за Коледа, Свети Валентин и Великден). По този начин iGreet дават поле за изява на младите творци и успоредно с това създават разнообразно портфолио.

Други продукти, върху които iGreet работят в момента, са книги с добавена реалност, поставки за чаши и други предмети от ежедневието ни, към които е възможно да бъде добавено дигитално съдържание.

Българската startup компания iGreet

Хей, ти, твореца!

Ако сте творец и желаете да се включите новаторски проект, то стойте с наострени уши за следващия конкурс на iGreet (за който ще ви подсетим и тук, в creativU), защото това е страхотна възможност за търсещите нови хоризонти за изява.

Коментари

comments

За ежедневните дози креативност.
Авторски публикации 82

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре