Предизвикай себе си с творческото предизвикателство InkTober!

Като цяло идеята да предизвикаш себе си и да се надскочиш винаги е добра идея.

Но нека първо обясня що е то InkTober.

*Ink (мастило) + October (октомври) = InkTober

InkTober е световно предизвикателство за художници, илюстратори, творци, любители и всякакви драскачи. В рамките на един месец всеки трябва да създава по една рисунка с мастило и единствената цел е да се състезаваш със себе и уменията си, защото най-трудното нещо не е да рисуваш, а да го правиш всеки ден.

Всичко започва когато

През 2009 илюстратора Джейк Паркър решава да създаде 31 рисунки през Октомври само с туш и перо. Нещата стават малко по-сериозни през 2016, когато той споделя със своите колеги и последователи предварителния списък с теми, който да насочи творците какво да рисуват. И така постепенно предизвикателството InkTober става събитие, което творци от цял свят очакват всяка година.

Официални правила и теми:

По една мастилена рисунка всеки ден през месец октомври

Да публикуваш рисунката си заедно с #InkTober

Миналата година беше първата ми, в която се включих в предизвикателството и успях да го завърша с 31 мастилени рисунки, по време на тези 31 дни малко или много добих опит от препятствията пред които се изправих и тази година реших, че една статия с тези съвети за оцеляване би била подходяща.

Съвети:

1.  Дори да не следвате официалния списък, направете свой, това ще ви спести много време и чудене какво точно да нарисувате.

2. Изберете по-дебела хартия, много често мастилото може да премине през листа и да съсипе следващия.

3. Изберете си един скицник, който да ви е удобен да носите със себе си. Не винаги ще имате много време за рисуване, а и също така по-добре рисунките ви да са заедно отколкото на хвърчащи листове.

4. Материалите нямат значение. Използвайте това, което ви е най-приятно и лесно, при мен са тънкописците, но това не изключва друг да използва маркери, единственото условие е да е мастило.

5.Простичка рисунка е по-добре от никаква рисунка.

Това бяха моите 5 съвета за оцеляване по време на InkTober.

Ако тази тема ви е интересна и искате да видите или да научите повече, миналата година успях да направя няколко видеа по темата. Тази година също ще се опитам да се преборя с предизвикателството чрез свой списък с теми, към който винаги сте добре дошли да се присъедините.

Успех и не забравяйте, че целта не е да се състезаваш за най-добра рисунка, а да днес да си по-добър от вчера.

Коментари

comments

За ежедневните дози креативност.
Авторски публикации 82

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре