Kinky Potion Portion

Интервю с блогърката Лилия Дакова, младата дама зад Kinky Potion Portion

Глобално погледнато, понятието “блогър” е лесно разпознаваемо и бива обвързвано не само с идеята за хоби, но и с тази за професия. За съжаление, в България сме малко назад в това отношение и тук блогърите все още са сравнително малка група и са възприемани единствено като хора, които споделят опита и интересите си чрез статии и визуални материали.

Добрата новина е, че това “хоби” стабилно набира популярност и признание и колкото и романтично да звучи, до няколко години ще се превърне в професия с авторитет и стабилен доход и в България.

За читателите на creativU не е тайна, че чрез този сайт аз ви запознавам с български блогъри от различни области вече почти две години. Тази статия не е изключение.

Днес ще ви представя една млада жена, която комбинира в блога си теми като мода и пътешествия.

Kinky Potion Portion

Неочаквана среща и нови запознанства

Срещнах я по време на едно събитие, което бях поканена да отразя в качеството си на блогър и автор на creativU.

Самото събитие беше приятно, но най-големият плюс от него бе, че се запознах с хора от същата сфера. Да, там се запознах (вече лично) и Лилия Дакова – дамата, която стои зад Kinky Potion Portion.

Kinky Potion Portion

Едва на 20, Лилия вече сериозно се занимава с писане и мода. Някак по естествен начин с времето успява да комбинира двете си любими неща в едно и така се заражда блогът Kinky Potion Portion. “Моето кътче”, както тя го нарича.

“Блогът е реалност от март тази година и смятам, че за изминалите месеци доста успешно се позиционира на модната карта. Амбициите ми на моменти са безмерни, но посоката е правилна и действаме с градация и височина.”

Ех, тези мечти

Лилия от малка си мечтае да пише, но срещата й с Marie Claire дава голям тласък на идеята да бъде моден редактор в голямо списание. Хубава мечта.

“Все още търся себе си и се стремя да се усъвършенствам. Въпреки това съм щастлива от западния вятър и продължавам да виждам Мери Попинз и улицата с черешите”, споделя Лилия.

Въпреки че живеем в дигитален свят, тя все още първоначално пише статиите си върху лист хартия.

“Усещането е различно и го предпочитам пред запазването на файл на компютъра – все едно да пренебрегнеш чаша ароматна Арабика и да пиеш кафе на прах, разтворено в претоплена вода.”

Kinky Potion Portion

Нещо забавно и интересно, което тя споделя, е, че наскоро е получила един прекрасен и едновременно архаичен подарък – пишеща машина, която напълно я е върнала към корените и класиката в писането.

Стандартното

Когато се запознавам с нови хора и пиша статии за тях, винаги ги питам един “стандартен” и изтъркан въпрос: “откъде черпиш вдъхновение”? Лилия не остана назад в това отношение. Ето какво отговори тя:

“Вдъхновява ме сутрешното кафе. Вдъхновяват ме любимите ми хора, които са доста малко, но категорично стойностни. Вдъхновява ме и наивното изкуство – обичам да разчупвам познатите дадености и да им придавам нови обеми. Всъщност вдъхновенията дебнат отвсякъде. Разтварям поглед, очи, уши, цялата си същност … и те са мои.”

Kinky Potion Portion

Облаци с цвят на мента, перфектният завършек

“Не се страхувайте да се носите в меките облаци с цвят мента”, съветва Лилия. Защото мечтите са точно като тях  – с красиви сребристи крайчета, създадени като бунт към гравитацията и спомагащи за по-лесно придвижване напред.

Коментари

comments

За ежедневните дози креативност.
Авторски публикации 82

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре