#MerMay или Майското предизвикателство за рисуващи

Независимо дали си професионален “рисувач”, или използваш молива като отдушник след натоварения ден, или драскаш в тетрадките по време на урок, рисуването е приятно, забавно и може да отнесе ума ти далеч-далеч за неопределен период от време. Две мнения няма, че веднъж щом се запалиш, връщане няма. Позволени са само кратки паузи.

Преди няколко месеца Instagram, YouTube и Facebook бяха сцена за изява на десетки хиляди артисти от цял свят, обединени от една цел – да покорят InkTober (и аз се включих). Дългата история накратко: това бе 30-дневно предизвикателство. През целия октомври трябва да създаваш всеки ден една мастилена рисунка. Струва ти се интересно? Прочети още по темата тук или виж рисунките на множество български творци, някои от които се включиха в InkTober 2017.

https://www.instagram.com/p/BiRmboKB21G/?taken-by=gloria.shugleva

Днес темата е друга, обаче. Честит Май, между другото! Или също така познат, като втория по важност месец за драскачите, с кодово име MerMay. MerMay е едно от най-големите предизвикателства към рисуващите (веднага след InkTober), което вместо върху мастилото, се фокусира върху… русалките! Да, точно така, онези с опашките и големите реещи се коси. Правилата са прости:

30 дни = 30 рисунки с русалки, без ограничение в материали или техника.

Щом решиш да публикуваш рисунката си, използвай #MerMay или #MerMay2018 и така тя ще се включи в потока от хиляди русалки от цял свят.

Целта на предизвикателството е да бъдем по-постоянни, по-креативни и да упражним изкуството си.

 

 

Коментари

comments

За ежедневните дози креативност.
Авторски публикации 82

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре