Nordics

Nordics – Малката положителна промяна.

Nordics

В последните няколко години, като че ли настана времето на иновативните български проекти. Наскоро открих един такъв проект, който съчетава в себе си креативната с екологичната мисъл.

Как ви звучи „дървена четка за зъби“? Странно, нали?

Първоначално самата аз реагирах малко резервирано, но след като научих повече по темата, реших, че идеята заслужава втори шанс.

Малка положителна промяна

Оказа се, че Nordics не са просто дървени четки за. Не са меланхоличен поглед назад, а именно обратното – стъпка напред към по-екологичен и умен начин на живот.

Nordics

НЕ! (на пластмасата)

Тялото на Nordics е изработено от MOSO бамбук – единственият бързорастящ сорт, който не се яде от пандите.

Особеното е, че бамбукът преминава през процес на карбонизация и термична обработка, за да се постигне водонепромукаемост и защита от бактерии и плесени при ежедневната употреба на четката.

Влакната пък са от рециклиран найлон, който се разгражда много по-бързо от обикновените полиестерни влакна, а самата опаковка е от 100% рециклиран картон.

Nordics

Креативните умове

Създателите на проекта са Атанас Арсов и Светла Тумангелова. Двамата стартират Nordics през април 2015 година на територията на България, но след успеха на проекта тук решават да разширят хоризонтите си и към други страни. За краткото време, през което Атанас и Светла развиват проекта, двамата успяват да накарат редица млади и активни хора, носещи промяната в кръвта си, да направят една малка крачка към по-умен и екологичен начин на живот.

Той и Тя

Освен за самия проект, нека разкажа малко и за неговите създатели.

Атанас Арзов
Атанас Арсов

Той – Атанас Арсов. Млад и активен, с отворено съзнание към възможностите и промените.

Светла Тумангелова
Светла Тумангелова

Тя – Светла Тумангелова. Улегнала, мъдра, с внимание към детайлите.

Двамата са пълни противоположности и като че ли именно това ги превръща в перфектния екип.

“Искахме продуктите, които правим, да носят свободен дух, зареден с позитивизъм. А това може да стане само ако всички, въвлечени в реализацията, са готини, мислещи хора.”

Утре

По отношение на бъдещите проекти, за Атанас и Светла е важно да продължават да се фокусират върху качествените и премислени продукти, носещи в себе си смисъл и послание.

Още за Nordics може да научите на nordics.bg или на facebook страницата на проекта.

Коментари

comments

За ежедневните дози креативност.
Авторски публикации 82

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре