Минимализъм по време на SoBAZAAR Christmas edition #5

 

SoBAZAAR Christmas edition #5 тази година ще се проведе на 2 и 3 декември от 10:00 до 19:00 (базарна част) и 2 декември от 19:00 до 22:00 (музикална част) в сградата на SOHO (ул. Искър #4, София 1000). Входът както винаги ще е свободен! 

Вдъхновение и усмихнати хора в зелената къщата

55-ма внимателно подбрани участници, вкусна храна и напитки, добра музика и уютна празнична атмосфера отново ни събират на петото коледно издание на SoBAZAAR в зелената къща на SOHO.

SoBAZAAR  e пресечна точка на усмихнати хора, които ги е грижа какво използват и държат предметите около тях освен фина естетика и богата функционалност да имат и душа. За пета поредна година SOHO ни среща с талантливи автори, които работят неуморно, за да създадат предмети, които носят вдъхновение и не ни оставят равнодушни.

„С всяко издание енергията в къщата се завихря и прави място за ново начало. Често откриваме нови зали или редизайнваме останалите. Както в природата, така и ние рестартираме на прага на новата година посредством натрупването на едно място на толкова много храна за душата под формата на вдъхновение и усмихнати хора. Акцентът е върху дизайна в различните му форми, понеже именно той е душата на предметите, а не тяхното “облекло”.,“

– Люба, създателят на SOHO.

Не просто пазар

А повече лично преживяване, което се предава на участниците и най-вече на посетителите на зелената къща.

“Споделяме собствения си поглед над естетиката, функционалността и дизайнa, които ни носят вдъхновение и радост в ежедневието. Създаваме магията на SoBAZAAR с грижливо подбирани участниците в продължение на години, с много труд по къщата, която всеки път частично ремонтираме специално за случая, както и с онлайн каталог, в който поетапно в рамките на предхождащия събитието месец представяме участниците си в детайл. По този начин гостите са подготвени какво да очакват, включително и с личните истории на участниците. А и след базара лесно могат да се свържат с тях, което за нас е от изключителна важност, понеже се борим за дългосрочен ефект.”

Какво ще откриете?

За коледното издание по традиция са подготвили селекция от лимитирани серии интериорни дизайнерски продукти, дамска, мъжка и детска мода, играчки, книги, био козметика, бижута и други аксесоари, подходящи за подаръци и гарнирани с кулинарни изкушения за по-пълно изживяване. Голяма част от авторите представят продуктите си за българската публика ексклузивно на SoBAZAAR, а през останалата част от годината печелят вниманието на международната публика, например на Fashion Week в Париж, Милано и Виена, както и на други международни изложения и фестивали. Заслужава си да ги видим наведнъж и у нас, в рамките на два дена два пъти годишно в зелената къща.

Ах, градината…

Този път почти цялата градина ще бъде покрита, затоплена и свързана с разчупеното най-ново пространство – SoGARAGE, за да има достатъчно свободно пространство за приятни разговори, запознанства, хапване, чаша греяно вино и добра музика от утвърдени музикални гурута. Вечерта тези две пространства ще се превърнат в непретенциозно уютно барче за още повече увличащи разговори в приятен ритъм със специални DJ гости, а защо не и танци.

На среща с творците

По време на базара ще имате възможността да се срещнете с множество креативни личности и творци от всевъзможни сфери. Ето и някои от тях, на които нямаше как да не обърнем внимание.

Almost

Модерни мебели с минималистичен дизайн. Almost

Jelanié

Мебели и декор за дома с изчистен дизайн. Jelanié

HYGGE

Фокусирани върху независими издания, дизайнери и малки производители, които създават своите продукти с внимание, отговорност и грижа. В селекция си залагат на малки, но съществени детайли, които допринасят за комфорта, добрия начин на живот и специалните моменти в нашето ежедневие. HYGGE

OURHOOD

OURHOOD правят мебели и аксесоари, в които влагат вдъхновението и вниманието си. Целите им е да създават предмети от качествени, естествени материали, които да са стойностни, ценни, красиви, функционални, трайни и заредени с чувство.

05 Studio

Чисти линии, кройки и цветове. 05 studio ще представи своята колекция дизайнерско дамско бельо.

GARDEROB

GARDEROB е български моден бранд вдъхновен от красотата и изчистената визия.

 

Crupon

Всяка една част от Crupon обувките се прави изцяло на ръка. Екипът вярва, че само по този начин може да имат пълен контрол върху всеки един детайл.

CONCEPT

CONCEPT студио за съвременна керамика. Всеки предмет е уникален и е чудесен завършек за дадено интериорно, лично и интимно пространство. Основните материали, с които създателката Златина работи са порцелан и глина примесени с различни структури, фини релефни елементи и белота, но може да откриете и цветни нюанси с акварелен щрих и лекота. Често използва естествения цвят на порцелана.

Victor Pavlov Jewellery

Ръчно изработени бижута от Victor Pavlov  с #contemporary нотки.

Освен тези дизайн изкушения, по време на базара ще видите още много много други, но най-добре е да прекарате един следобед в зелената къща този уикенд, за да усетите истинската магия на базара.

Коментари

comments

За ежедневните дози креативност.
Авторски публикации 82

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре