Сирма Маркова

Модата избледнява, стилът е вечен. Сирма Маркова.

Ако се интересувате от мода и стил и тяхното приложение из българските географски ширини, то най-вероятно сте попадали на името Сирма Маркова – русокосата хубавица, стояща зад едноименния блог sirmamarkova.blogspot.com. Оказва се, че в допълнение към изброените качества, тя е една интелигентна млада дама, която ни зарадва с умерени и конкретни отговори на всичките ни въпроси.

Сирма Маркова

Започваме биографично с няколко въвеждащи факта – Сирма е 30-годишна, родена в София и завършила НХА  (бакалавърска степен „Пространствено оформление“ и магистърска степен „Рекламен дизайн“), а понастоящем, освен с модния си блог, се занимава още със скулптура и пространствено оформление. Създава своето виртуално фешън пространство преди 4 години, вдъхновена от блоговете, които самата тя следи, и водена от желанието за личен проект. И до днес запазва първоначалната си идея – да публикува предимно снимки, представящи личния й усет за естетика и стил, без излишни думи.

„След като започнах да се занимавам с блoга, животът ми постепенно стана по-динамичен и пъстър. Нямам време да скучая – винаги има нови проекти и интересни предложения за сътрудничество, а календарът ми със задачи и събития е запълнен поне две седмици напред”, споделя Сирма.

Сирма Маркова

С годините поддържането на моден блог й спомага да открие стила на обличане, който най-много отговаря на нейната същност, става по-монохромна, но и по-освободена в избора на силует. Резултатите от тази модна еволюция са забележителни, бихме добавили ние. Извън  модата блогърството й помага да овладее артистичната си натура, като става по-организирана и успява да канализира енергията си с цел изпълнението на всички задачи. Освен това я потиква да посегне и към фотографията.

Нямаше как да не попитаме кои популярни личности имат стил на обличане, отговарящ на възгледите на Сирма, а отговорът беше: „Харесвам много стила и цялостното излъчване на Мери-Кейт и Ашли Оусен, а марката им „The Row“ е една от любимите ми. Колекциите им винаги успяват да ме вдъхновят. Напоследък много ми допада и стилът на обличане на Виктория Бекъм –  семпла и елегантна, но винаги впечатляваща”.

Засегнахме още темата за лицето на модата в България и разбрахме, че любимите й български брандове са SETA и Tina Social Club. А по повод мястото на модните блогъри в нашата родина, днешната ни героиня споделя: „За себе си мога да кажа, че все още изпитвам затруднения при работата ми с българските марки и българските клонове на чуждестранните фирми. Малко са тези, които знаят как да работя с блогъри и ценят техния труд”.

Сирма Маркова

Помолихме Сирма да бъде критична към жените по българските улици, при което тя ни отговори: „За мое огромно щастие по улиците на София вече могат да бъдат забелязани все повече добре облечени хора, с много усет за пропорции и цвят. Единствената грешка, която ми прави впечатление в облеклото на част от младите български жени, е, че те невинаги съобразяват височината на токчетата на обувките си със своето ежедневие. Харесвам високите токчета, но лично за мен има една рамка на хармонични пропорции, която, ако бъде нарушена, не изглежда естетически добре (особено по отношение на ежедневните обувки). Младата дама сподели, че е готова с удоволствие да дава стайлинг съвети на хората, които решат да й се доверят. Или дори, защо пък не – да обикаля с тях по магазините, помагайки им практически при избора на дрехи и аксесоари.

Сирма Маркова

Като заключение разбрахме, че Сирма Маркова предпочита да миксира неутрални и сложни тонове и се стреми към по-чист и семпъл силует, залага на свободните кройки и качествените материи, а слабостта й са гигантските топли шалове и обемните вълнените палта. Сега ви оставяме с няколко снимки, за да откриете потвърждение на всичко това и да се вдъхновите, както ние вече направихме.

Коментари

comments

Авторски публикации 11

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре