Kloshar.bags

Kloshar.bags – завръщането на грамофонните плочи.

Kloshar.bagsКои са клошарите?

Това са Деян и Наталия (брат и сестра). Или за по-кратко – клошарите. Млади, зелени и свободни, те преоткриват грамофонните плочи и музиката, съхранявана в тях. Родени в най-североизточната точка на България – гр. Силистра, решават да опознаят света и напускат родното място още на тийнейджърска възраст.

Първата клошарска чанта

„Няколко годинки скитахме по различни части на света, търсейки своето призвание. Един ден решихме да направим сборна среща в Столицата. И точно тук започна всичко. Все пак две глави мислят по-добре от една.“


Наталия се занимава с музика още от 14-годишна възраст, а Деян е финансист (по образование) и барман (по стечение на обстоятелствата).

Kloshar.bagsВсичко започва в една студена зимна вечер. За рождения си ден Наталия получава от брат си подарък – чанта с плочи, ръчно направена от момиче, което Деян случайно среща. Та… Една студена зимна вечер, докато се прибира към тях, Наталия се подхлъзва и пада от стъпалото на автобуса. Грамофонните плочи се счупват, следват малко сълзи и идеята, че тя сама може да си направи подобна чанта. С дизайн дори по-добър от оригиналиният. И така… Наталия развихря въображението си и след един ден вече е с нова чанта.

„Kогато приятелките ми я видяха, една по една започнаха да ме молят и на тях да направя такива. За мен това беше поредното предизвикателство и невероятно удоволствие. „

И така цяла зима. Идва месец май, лятото. Наталия стяга багажа за поредната си дестинация. И докато тя кара американците да пощуряват по нейната чанта, Деян решава да създаде страница в социалните мрежи и да покаже на повече хора таланта на сестра си.

Kloshar.bagsЗащо Клошар?

Но какво име ще е най-подходящо? Нещо запомнящо се. Нещо, което изразявя техните виждания за живота и изкуството. Нещо, което носи свобода. А кой носи по-голяма свобода от клошарската?

Често на ръба, без пари и лукс, но пък винаги свободни в мечтите си, Деян и Наталия преценяват, че името Клошар им приляга най-добре.

След няколко месеца Наталия се завръща и тогава двамата решават да доразвият идеята си. Започват да обогатяват знанията си за грамофонните плочи, като наред с това подобряват още качеството на чантите и добавят новаторска идея към всичко това – плочите в чантите са напълно защитени и използваеми.

„Плочите са история, изкуство, което ние не искаме да забравяме, а напротив… Да го съживим и наложим! Ние сме деца на прехода и като такива залагаме на ретро вещите, вградени в модерното и новото. Комбинация, която няма как да остане незабелязана. Марката ни е съсредоточена предимно върху уличното изкуство и всичко онова, което човек всекидневно вижда по пътя, по който върви. Рисуването на графити по стените е най-масовата улична картина, която хората просто подминават, без да виждат изкуството в нея. Ние искаме да променим това и хората да започнат да отварят съзнанието си за нещата, които наистина заслужават уважение, а именно – ръчно изработените неща. Не знам за вас, но ние поне със сигурност се вдъхновяваме от тях.“ 

Kloshar.bags„Изразете себе си!”

“Благодарение на нашите приятели, Kloshar bags се превърна в общество от мотивирани и свободомислещи млади хора, които притежават един по-различен поглед към света и които са обединени от идеята за популяризиране на градското изкуство във всяка една негова форма.

Мотото на марката е: „Изразете себе си!“. Това е и нашият съвет към читателите на CreativU. Не се страхувайте да изразявате вашата същност и идеи. Точно това ви прави различни и специални. Не се отказвайте, ако е трудно, а вярвайте в себе си.“

Посетете страницата на Kloshar на Kloshar.bags

 

Коментари

comments

Авторски публикации 98

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре